Menu




Oficiālais Malwa pārstāvis – Haitek Latvia

Mežs 24.07.2024   

Oficiālais Malwa pārstāvis – Haitek Latvia

Viens no uzņēmuma Haitek Latvia pārstāvētajiem zīmoliem ir kompaktās meža kopšanas tehnikas ražotājs Malwa.

Malwa produkti ir izstrādāti un ražoti Zviedrijā – rūpnīca atrodas Skenē, 30 minūšu brauciena attālumā no Gēteborgas. Malwa būvē tehniski progresīvas iekārtas mūsdienīgai, zemas ietekmes meža apsaimniekošanai.

SIA Haitek Latvia ir rūpnīcas prasīgākais un vienlaikus arī labākais dīleris, kas piegādā 1/5 daļu no visām saražotajām Malwa mašīnām. Malwa tehnika ir viena no vadošajām savā segmentā ne tikai Latvijā, bet arī daudzos citos Eiropas tirgos. Šīs kompaktās klases meža mašīnas konstrukcijas ziņā ir vistuvāk lielo profesionālo zīmolu meža mašīnām.

Malwai ir līdzvērtīgi tehniskie risinājumi un augsta līmeņa pasaulē atzītu zīmolu komponentes, kādas tiek izmantotas arī lielo profesionālo zīmolu meža mašīnām, piemēram, Log Max darba galvas, Logmate uzskaites un vadības sistēma, CAT dzinējs, Cranab un Mowi celtņi, Bosch hidraulikas komponentes utt.

Malwas produktu klāstā ir kompaktie 5,5 t pašmasas 6wd 560 sērijas harvesteri, forvarderi un kombinētās mašīnas, kā arī jaunais 9,8 t pašmasas 8wd 980 sērijas harvesters. Visu šo mašīnu uzbūve un tehniskie risinājumi projektēti un būvēti iedvesmojoties un ņemot piemēru no lielās klases tirgū vadošajām meža mašīnām, taču veidoti kompaktāki.

Malwa mašīnas ir vieglas, kas nodrošina lielāku iespēju strādāt sliktākas nestspējas augsnēs, kā arī strādāt pilnībā bez postījumiem vai ar nelielu ietekmi, atstājot pēc izstrādes sakoptu un netraumētu cirsmu.

Šīs meža mašīnas ir šauras un ar ļoti labu griešanās rādiusu, kas nodrošina mazāku risku traumēt augošos kokus un dod iespēju atstāt vairāk augošus kokus, veidojot šaurus izstrādes ceļus un palielinot meža vērtību nākotnē. Meža īpašniekam tas nozīmē veselīgu, sakoptu un vērtīgu mežu, mežizstrādes pakalpojuma sniedzējam tas nozīmē to, ka nebūs papildu izdevumi cirsmas sakopšanā pēc izstrādes.

Kopšanas cirtēm un mazu dimensiju kailcirtēm – 9,8 t pašmasas 8WD MALWA 980 harvesters

Malwa 980 ir pilnīgi jauns kompakts harvesters kopšanas cirtēm uz astoņiem riteņiem. Jau divus gadus SIA Haitek Latvia gādībā ir nonācis pats pirmais saražotais Malwa 980 prototips, kas ir viena no divām Malwa 980 prototipa mašīnām, kuras testēja pirms sērijveida Malwa 980 ražošanas.

Viena (2. prototipa mašīna) visu laiku tiek testēta Zviedrijā. Ļoti ciešā sadarbībā ar SIA Haitek Latvia un rūpnīcu, prototipam ir ieviesti būtiski uzlabojumi un tehnika pielāgota arī Latvijas meža apstākļiem.

Šī harvestera masa ir vien 9800 kg, tandēmu 8wd piedziņa nodrošina stabilitāti, izcilu caurgājamību zemas nestspējas augsnē un komfortablu darba vidi plašajā operatora kabīnē. Lielāko zīmolu mašīnu operatoriem beidzot ir kompakta kopšanas mašīna, kurā viņi var justies kā mājās uzreiz pēc iekāpšanas kabīnē.

Daži fakti par Malwa 980 8wd harvesteru:

·        Masa vien 9800 kg, mašīnas platums 2,2 m, kas nodrošina iespēju kopt bez bojājumiem vai strādāt ar nelielu ietekmi uz vidi.

·        52 cm klīrenss un 8wd tandēmu piedziņa ar diferenciāļu bloķētāju un tandēmu pacelšanas iespēju, kas nodrošina teicamu stabilitāti un caurgājamību vājas nestspējas augsnē.

·        Spēcīgs un uzticams Caterpillar C4.4l (EU Stage V) dzinējs. Uzticams un pārbaudīts dzinējs, kas nodrošina degvielas ekonomiju pateicoties sabalansētai dzinēja jaudai un mašīnas hidraulikas konstrukcijai.

·        3 sūkņu hidraulikas sistēma, kas nodrošina efektīvu tehnikas darbību vienlaikus pārvietojoties, darbinot celtni apstrādājot koku ar darba galvu. Šāda hidraulikas sistēma tehniku lieki nenoslogo, kad tas nav nepieciešams, bet nodrošina maksimālo jaudu, kad tas ir būtiski, tādējādi, nodrošinot degvielas ekonomiju. Malwa 980 degvielas patēriņš ir 7-8 l stundā.

·        Kesla 875 paralēlais celtnis ar 72 kNm celšanas spēku un 7,6 m sniedzamību. Kesla 875 ir īpaši izstrādāts tieši Malwa 980 un tas ir spēcīgākais celtnis šīs klases mašīnu segmentā.

·        Ļoti plaša, ērta kabīne, kas aprīkota ar mūsdienu tehnoloģiju sniegtajām iespējām. Ļoti lieli logi, kas nodrošina izcilu redzamību visos virzienos.

·        Liela tilpuma degvielas bāka 240 l, kas nodrošina vismaz 24 h darba iespēju bez atkārtotas uzpildes.

·        Log Max 3000T darba galva ar LogMate 510 vadības un uzskaites programmatūru, kas nodrošina precīzu mašīnas regulāciju kontroli un ražošanas datu uzskaiti, kas atbilst StanForD 2010 un visām LVM prasībām.

·        Log Max 3000T darba galvas masa ir 615 kg, padeves ātrums ir 5 m/s, maksimālais zāģēšanas diametrs ir 51cm, bet produktīvākā šī galva ir 8-30 cm kokos.

 



gallery image
gallery image
gallery image
gallery image

Jūs varētu interesēt arī


Mežs

John Deere jaunā harvestera 1270H prezentācija Latvijā

John Deere jaunā harvestera 1270H prezentācija Latvijā

John Deere H sērijas meža tehnika ieradusies Latvijā. Aizkra...

Mežs

Logosol kokapstrādes tehnika Latvijā

Logosol kokapstrādes tehnika Latvijā

SIA LogVer Latvijā un Lietuvā pārstāv Zviedrijas kokapstrāde...

Mežs

John Deere jaunās H sērijas mežizstrādes mašīnas

John Deere jaunās H sērijas mežizstrādes mašīnas

Pagājušajā nedēļā Somijā norisinājās John Deere H sērijas ha...