Menu




Steyr traktora koncepts ieguvis 2020. gada MUSE dizaina balvu

Ziņas 14.05.2020   

Steyr traktora koncepts ieguvis 2020. gada MUSE dizaina balvu


Steyr izstrādātais nākotnes traktora projekts tikko saņēmis apbalvojumu konceptuālā dizaina kategorijā. Tas atspoguļo, kāds varētu izskatīties nākamās paaudzes traktors, kurā apvienotas novatoriskas tehnoloģijas, lai radītu videi draudzīgu, tomēr efektīvu un, pats galvenais, funkcionālu traktora koncepciju.

2020. gada MUSE dizaina konkurs
am pavisam bija iesniegti 3820 projekti no 50 valstīm. Uzvarējušo darbu izveidoja CNH Industrial Design un Steyr Traktoren komanda sadarbībā ar FPT Industrial inovāciju komandām.
MUSE dizaina balva ir globāl
s konkurss, kuru mērķis ir izvērtēt dažādu nozaru radošos un dizaina profesionāļus.

 



Steyr nākotnes traktora koncepts atspoguļo dizaineru redzējumu, kur katram elementam ir sava funkcija, tomēr formas ir stilīgas un dinamiskas. Kabīnē minimālistisku dizainu papildina projicēta informācija uz caurspīdīgiem ekrāniem, kas nodrošina salonu, kurā operators bez noguruma var strādāt ilgas stundas.

Koncepta pamatā ir modulāra hibrīda elektriskā piedziņa, kas sastāv no iekšdedzes dzinēja, ģeneratora un vairākiem elektromotoriem, kurus var vadīt atsevišķi un kuri piegādā enerģiju tur, kur tas ir nepieciešams. Šis konceptuālais traktors izmanto augstas veiktspējas 4 cilindru 4,5 litru dīzeļdzinēju. Šo komponentu izvēle rada kompaktu transportlīdzekļa dizainu un ļauj iegūt optimālu konstrukciju. Gudri izstrādātā transportlīdzekļa arhitektūra ļauj iegūt viedus piedziņas un balstiekārtas risinājumus. Tas klientiem nākotnē sniegs plašu priekšrocību klāstu, ieskaitot uzlabotu braukšanas komfortu, papildu elastību un iespējas darbam laukos un uz ceļiem.
Dzinējam nav tieša savienojuma ar riteņiem, un vilkmi nodrošina četri neatkarīgi elektromotori, kas iemontēti riteņu rumbās. Traktors ir aprīkots ar NEF45 dzinēju, kas nodrošina 150 kW jaudu, bet tiek garantēta 250 kW maksimālā jauda hibrīda palielināšanas režīmā. Traktora koncepts varot sasniegt 10% degvielas ietaupījumu, salīdzinot ar tradicionālo dīzeļdzinēja traktoru.

 

 





Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Kvadraciklam vai minitraktoram piekabināms akmeņu savācējs S...

Ziņas

Iznācis žurnāla PROFI LATVIJA jaunais numurs!

Iznācis žurnāla PROFI LATVIJA jaunais numurs!

Šajā profi Latvija žurnālā, kā jau ierasts, piedāvājam visda...

Ziņas

Väderstad piedāvā lielākas ietilpības BioDrill

Väderstad piedāvā lielākas ietilpības BioDrill

Väderstad palielinājis sīksēklu sējmašīnas BioDrill tvertnes...