Menu




Toyota Professional jaunumu prezentācija + VIDEO

Video 01.10.2024   

Toyota Professional jaunumu prezentācija + VIDEO

Nīderlandē, Hāgas apkātnē Eiropas mediju pārstāvji tika iepazīstināti ar Toyota papildināto un atjaunināto vieglā komercauto klāstu, kurš tagad sastāv no četriem pamata modeļiem: Proace Max, Proace, Proace City un Hilux. Sadarbībā ar Stellantis koncernu ražotie modeļi Proace Max, Proace un Proace City tiek piedāvāti gan ar jau labi pazīstamajiem dīzeļdzinējiem, gan akumulatoru elektriskajās versijās.

Toyota Professional lielākais jaunums ir modeļu klāsta papildināšana ar lielo kravas furgonu Proace Max. Jaunais modelis ne tikai Toyota ieved Eiropas lielo furgonu tirgū, bet arī nodrošina zīmola klātbūtni visos galvenajos vieglā komercauto tirgus segmentos. 2023. gadā Toyota vieglo komercauto bizness Eiropā sasniedza jaunu pārdošanas rekordu ar piegādātām vairāk nekā 140 000 vienībām un uzņēmums plāno izaugsmi līdz vairāk nekā 180 000 vienību pārdošanas apjomam un vairāk nekā 7% tirgus daļai 2025. gadā.

Jaunais Toyota Proace Max ieņem vietu līdzās atjauninātajam vidējas noslodzes furgonam Proace un kompaktajam Proace City. Proace Max piedāvā ļoti plašu izvēli – ar diviem garenbāzes izmēriem, trīs garumiem un trīs augstuma iespējām tas tiek piedāvāts neskaitāmās konfigurācijās. Maksimālajā versijā tam ir labākais šājā klasē kravas telpas tilpums – 17 m3. Piekļuve šai telpai ir atvieglota, pateicoties pilna augstuma aizmugurējām durvīm un zemam slieksnim. Aizmugures durvis atveras par 270 grādiem.

Proace Max pieejami trīs 2,2 litru četrcilindru dīzeļdzinēji ar 120, 140 un 180 ZS jaudu kombinācijā ar sešpakāpju manuālo vai astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu. Elektriskajā versijā Proace Max jauda ir 200 kW/270 ZS un ražotāja solītais nobraukums līdz 420 km (WLTP standarts). 110 kWh baterijas zlāde līdz 80%, izmantojot 150 kW ātrās uzlādes sistēmu, aizņem 55 minūtes. Aptuveni 90% no Eiropā pārdotajiem lielajiem furgoniem ir kaut kādā veidā pielāgoti vai aprīkoti ar to lietošanai atbilstošiem piederumiem. Proace Max pircējiem tiek piedāvātas kravas platformas, šasijas un dubultkabīnes versijas, kā arī pašizgāzēji. Piejamo aprīkojuma versiju klāsts ir ļoti plašs.

Modernizētie Proace un Proace City furgoni kopā ar to pasažieru versijām Verso ir saņēmuši dizaina atjauninājumus, kas nodrošina vienotu saimes izskatu un tos vizuāli satuvina ar lielo Proace Max modeli. Vidējās klases furgona Proace elektriskajai versijai (50 vai 75 kWh) tiek solīts nobraukums līdz 350 km. Tā kravas telpas ietilpība ir 6,6 m3, un tas spēj pārvadāt līdz 1400 kg smagu kravu. Verso specifikācijā ir sēdvietas deviņiem cilvēkiem. Toyota Proace joprojām ir pieejami arī dīzeļdzinēji 1,5 l (120 ZS) un 2,0 l (145 vai 180 ZS).

Kompaktais Proace City nodrošina 4,4 m3 kravas telpu, un kravnesību līdz 1000 kg, atkarībā no izvēlētās spēka piedziņas. Iekšdedzes dzinēju klāstā ir 1,5 litru dīzelis (110 vai 130 ZS) un 1,2 litru benzīnnieks (110 ZS), kuri tiek komplektēti ar sešpakāpju mehānisko pārnesumkārbu, bet jaudīgākajam dīzelim pieejama arī astoņpakāpju automātiskā transmisija. Elektriskajam modelim (50 kWh) tagad palielināts nobraukums par 50 km, līdz 330 km. Pasažieru versijā Verso ir līdz pat septiņas vietas.

Toyota Hilux Hybrid 48V pikapam veikta tehniska modernizācija un, kā jau noprotams no apzīmējuma, tā 2,8 litru dīzeļdzinējs saņēmis 48 V vieglā hibrīda papildinājumu. Leģendārajam pikapam parādījusies jauna Multi-Terrain Select sistēma ar iestatījumiem dažādiem braukšanas apstākļiem, kā arī automātisko režīmu.

Toyota Professional visiem transportlīdzekļiem nodrošina nozarē vadošo garantijas paketi. Akumulatora elektriskajiem modeļiem ražotāja garantija ir astoņi gadi, jeb 100 000 km, savukārt dīzeļa modeļiem standarta segums ir trīs gadi/100 000 km. Ar Toyota Relax jebkura transportlīdzekļa garantiju var pagarināt līdz maksimāli 10 gadiem/160 000 km. Kad jaunā transportlīdzekļa garantijas periods ir pagājis, tiek nodrošināta vēl viena gada/10 000 km garantija katru reizi, kad transportlīdzeklim tiek veikta plānotā apkope pilnvarotā Toyota remontdarbnīcā.

 



Jūs varētu interesēt arī


Video

PROFI VIDEO: New Holland CR11

PROFI VIDEO: New Holland CR11

New Holland prezentējis savu jauno veikumu – lielo kombainu...

Video

Pikapa tests: Toyota Tacoma izmēģinājums ASV

Pikapa tests: Toyota Tacoma izmēģinājums ASV

Tacoma ir pikaps, kas ražots dažādiem Ziemeļamerikas un Dien...

Video

PROFI VIDEO: kaplēšanas iekārta Jagoda Zuza 3

PROFI VIDEO: kaplēšanas iekārta Jagoda Zuza 3

Jagoda Zuza 3 rindu kaplēšanas iekārta nesatur augstās tehno...