Menu




Lauksaimnieku auto diena 2019

Testi 31.01.2020   

Lauksaimnieku auto diena 2019

 

Lauksaimnieki un mežsaimnieki ir tie, kuri vislabāk spēj novērtēt pikapu, apvidus auto un krosoveru spējas uz dažāda seguma ceļiem un bezceļos, jo tieši tādos apstākļos paiet viņu ikdiena. Žurnāls profi Latvija sadarbībā ar Zemnieku saeimu jau trešo reizi rīkoja lielo testa braucienu, kurā aktuālākos pilnpiedziņas auto, kā arī vairākus komercauto modeļus izmēģināja to mērķauditorija un potenciālie pircēji.

Pasākums notika sporta kompleksā 333, DBS autoskolas un trases instruktoru uzraudzībā. Automobiļus bija iespēja testēt gan bezceļa apstākļos, gan uz šosejas. Šajā reportāžā iepazīstinām ar zemnieku iespaidiem par jaunākajiem modeļiem. Jāpiebilst, ka pasākumu apmeklēja ap 200 viesu un viņu kopējais viedoklis bija visnotaļ pozitīvs, kas ir ļoti labs stimuls lauksaimnieku auto dienu padarīt par ikgadēju tradīciju.

 

 

Lauksaimnieku iespaidi par testētajiem automobiļiem:

 

 

Intars Roze z/s Kamenes

Ikdienā pats braucu ar Volkswagen Amarok, tādēļ vispirms izteikšos par pikapiem. Vislabāk man patika Ford Ranger. Tas bija pārliecinošs visos apstākļos – gan bezceļā, gan uz šosejas. Mercedes-Benz pikaps šķita mazliet par cietu. Mitsubishi L200 vadāmība uz asfalta nebija tā labākā, taču tas droši vien bija raupjo bezceļa riepu dēļ, kas savukārt ļoti labi palīdzēja kārpīties pa smiltīm.

Dacia Duster – rāpjas kā kaķis visur. Nav ko sliktu pateikt par šo auto. Pirmo reizi ar Duster braucu pa bezceļa trasi un tiešām biju patīkami pārsteigts par tā spējām. Lieliska darba mašīna par ļoti labu cenu. Pa šoseju lielus gabalus ar to braukt gan droši vien diez kas nav.

Taču no visām šajā pasākumā izmēģinātajām mašīnām man vislabākais iespaids palika par jauno Volkswagen Touareg. Man tas patika pat labāk par Audi Q7, kura gaita šķita cietāka.

 

 

 

 

Oskars Galveits SIA Agimos

Man pašam ir Audi A6, tādēļ ar īpašu interesi izmēģināju jauno Audi Q7. Iespaidīgs auto, es pat teiktu – dīvāns uz riteņiem. Komforts un tehniskais aprīkojums augstā līmenī, elektronikas pārpilnība, piekari var regulēt vairākās pozīcijās. Tiesa, cena arī visai kodīga.

Ļoti patika Subaru Outback. Fantastiski iet pa kalniem un lejām, smiltīm un dubļiem. No pirmā acu uzmetiena nemaz neizskatās tāds bezceļu pārvarētājs. Jāteic, ka tagad nopietni izskatīšu iespēju to iegādāties.

 

 

 

 

Armands Krūmiņš z/s Jaunmusleti

Nesen iegādājos 2013. gada Scania kravas auto ar graudu transportēšanas piekabi, tādēļ bija ļoti interesanti izmēģināt jauno Mercedes-Benz Actros. Ļoti mūsdienīgs kravas auto, aprīkots ar visām jaunākajām tehnoloģijām. Ja dzīvo viens pats un strādā ar šādu auto, tad dzīvoklis faktiski nav vajadzīgs – ļoti komfortabls kravas auto ar plašu un ērtu kabīni, kur par visu padomāts.

Mercedes-Benz pikaps šeit starp līdzīgām mašīnām izskatās papliks, bet to, protams, var aprīkot. Brauc ļoti labi, jaudīgs dzinējs. Sēdēšana un pārskatāmība ļoti laba. X klases Mercedes bezceļos šķita mīkstāks par L200 vai Ranger, bet uz šosejas tomēr gribējās vairāk stingrību. Mums saimniecībā lauki ir tālu, tādēļ apkopes tehnikai veicam uz lauka un ir vajadzīga attiecīga mašīna ar ko var piebraukt.

 

 

 

 

Jānis Mitenbergs z/s Jāņozoli

Citroen C5 Aircross bija pārsteidzoši komfortabla gaita. Salons plašs un patīkams. Dzinējs gan prasījās jaudīgāks. Taču cena ir diezgan laba.

Ja salīdzina Volkswagen Touareg un Audi Q7, tad ir grūti pateikt kurš labāks. Patika abi, taču tas jau laikam ir jautājums par simpātijām pret konkrēto zīmolu.

 

 

 

Jānis Uzulēns z/s Jokas

Pa meža trasi ļoti labi gāja Subaru Forester. Priekšējā un sānu kameras šķita visai noderīgas un palīdzēja labāk noorienēties. Uz ceļa prasījās mazliet lielāks uzrāviens, taču salons ir ļoti plašs un ērts. Universāla mašīna – var braukt gan uz mežu, gan veikalu.

Renault Koleos ir labs dizains, man patika. Tāpat ir ērts, ietilpīgs salons, ļoti laba piekare – auto brauc klusi un komfortabli pa visādiem ceļiem un neceļiem.

 

 

 

 

Valdis Možvillo SIA Tēraudiņi

Mercedes-Benz pikapam jaudīgs dzinējs un salīdzinoši komfortabla gaita, kā jau Mersedesam pieklājas.

Vokswagen Touareg iet kā kuģis, turklāt tam ir daudz visādas kameras un citas drošības ierīces. Citroen C5 Aircross sanāca kalnā iesēdināt, taču kopumā mašīna atstāja labu iespaidu.

 

 

 

Kārlis Zemītis z/s Lagzdiņi

Ar Citroen C5 Aircross, neraugoties, ka tam ir tikai priekšējo riteņu piedziņa, izbraucu visu bezceļa trasi. Negaidīti labs, tiešām pārsteigums. Dizains patīkams, ērts salons, klusa gaita. Līdz šim ar Citroen nekad nav nācies saskarties, bet tagad teikšu, ka C5 Aircross ir vērts izskatīt kā potenciālo pirkumu.

 

 

 

 

Sandris Eizenbergs z/s Robežnieki

Ar interesi izmēģināju Mercedes-Benz Actros vilcēju. Jaunas tehnoloģijas, protams, ir ļoti labi, bet galvenais lai tās nodrošinātu to, ka degvielas patēriņš ir pēc iespējas zemāks. Iespaidīgas dažādas modernās ierīces. Atzīstu automātisko transmisiju, pats arī braucu tikai ar automātu. Jaunie digitālie spoguļi varētu palīdzēt aklajām zonām, nolauzt arī nevar. Manuprāt visur vajadzēja salikt digitālos spoguļus, lai nav nemaz tradicionālo.

 

 

 

 

Andris Nagliņš z/s Šomas

Pašam ir 2005. gada Mitsubishi L200, tādēļ ar lielu interesi izmēģināju abus jaunos modeļus – gan ar manuālo pārnesumkārbu, gan automātu. Manam L200 ir 115 zirgspēku dzinējs, tagad jaunajam motoram jaudas ir jūtami vairāk un darbība arī klusāka. Aizmugurē sēdēšana ērta, kopējais komforta līmenis labāks. Šī bija laba izdevība izbraukt ar dažādiem pikapiem, jo ir doma mainīt auto, bet kravas kaste ir vajadzīga. Ļoti labi, ka Mitsubishi L200 bija divas dažādas versijas – lētākā un dārgākā.

 

 

 

 

Dainis Rags z/s Ziediņi

Mitsubishi L200 saimniecībā ir četrus gadus un ar to pamatā brauc dēls. Jaunajam modelim dizains interesantāks, bet citādi lielas atšķirības neatradu. Domāju, ka tuvākajā laikā šo pašu L200 arī pirkšu kā nākamo, jo tas sevi pierādījis kā uzticama darba mašīna ikdienai.

Gan izskata, gan gaitas īpašību ziņā diezgan labi patika Nissan X-Trail, kurš būtu piemērotāka izvēle, ja ikdienā vairāk jābrauc pa asfaltu. Taču mums pārsvarā jāpārvietojas pa zemes ceļiem, tādēļ jāpērk pikaps.

 

 

 

 

Rihards Kadirovs z/s Jaunozoli

Ar patiesu interesi izmēģināju abus pikapus ar trīslitru dīzeļdzinējiem. Solīdas mašīnas par diezgan augstu cenu, ja ņem vērā, ka tie tomēr ir automobiļi ar kravas kasti. Volkswagen Amarok gaita manuprāt ir par cietu. Mercedes-Benz X klasē bija salīdzinoši komfortablāka sajūta.

No citiem šoreiz testētajiem auto īpaši vēlētos izcelt Subaru Outback, kurš pārsteidzoši labi sevi nodemonstrēja bezceļos.

 

 

 





gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image

Jūs varētu interesēt arī


Testi

PROFI TESTS: Ford F-150 Raptor

PROFI TESTS: Ford F-150 Raptor

Motors no superauto un citi tehnoloģiski stiķi padara amerik...

Testi

Pikapa Ford F-150 tests

Pikapa Ford F-150 tests

Amerikāņu pikapu zvaigzne piestāj Latvijā. Šķiet, ka uz pali...

Testi

PROFI TESTS: 50 ZS traktoru salīdzinājums

PROFI TESTS: 50 ZS traktoru salīdzinājums

Šajā profi lielajā testā salīdzināti seši 50 ZS klases trakt...