Menu




Ponsse prezentē Scorpion harvesteru jauno sēriju

Ziņas 03.03.2021   

Ponsse prezentē Scorpion harvesteru jauno sēriju


Ponsse laiž klajā pilnībā modernizētu Scorpion harvesteru sēriju. Jaunais Scorpion paceļ mežizstrādes produktivitāti nākamajā līmenī un nosaka jaunus standartus operatora darba videi.

Scorpion harvesters pirmo reizi tika prezentēts 2013. gadā, un kopš tā laika ir kļuvis par Ponsse produktu flagmani. Drīz vien Scorpion kļuva par globāli veiksmīgu produktu un atbildīgas mežizstrādes simbolu. Uz šo brīdi ir saražots vairāk nekā 1200 Scorpion harvesteru, kuri sastopami 25 valstīs visā pasaulē.
Tagad, astoņus gadus vēlāk, Skorpions ir “nomainījis ādu”. Scorpion jau iedibinājis pats savu klasi, nodrošinot jaudu un produktivitāti videi draudzīgos apstākļos, ar nelielu spiedienu uz meža augsnes virsmu. Attīstot mašīnu, pirmām kārtām uzmanība tika pievērsta vēl labākai darba ergonomikai, drošībai, redzamībai no kabīnes un funkcionalitātei.

“Tāpat kā pirms tam, jaunā Scorpion sērijas attīstīšana tika balstīta uz meža mašīnu lietotāju atsauksmēm, kuras mēs izmantojām veicot tagad jau ražošanā ieviestos uzlabojumus. Kabīne nu ir daudz praktiskāka, un klusais Scorpion “birojs” ir veidots, domājot par operatora komfortu un spēju koncentrēties darbam,” saka Jans Kauhanens, Ponsse harvesteru produktu vadītājs.

Skorpionu raksturo pārskatāmība no kabīnes un manevrējamība. Viens no redzamākajiem uzlabojumiem ir viengabala priekšējais logs, kurš sniedzas līdz pat kabīnes jumtam. Turklāt, unikālais celtņa risinājums nodrošina izcilu redzamību visos virzienos.

Piektās paaudzes Ponsse Opti informācijas sistēma.

Līdzās vairākām jaunām funkcijām, Ponsse Scorpion un Scorpion King harvesteri ir aprīkoti ar piektās paaudzes Ponsse Opti 5G informācijas sistēmu un pilnībā atjauninātu lietotāja interfeisu. Lietotājam draudzīgā informācijas sistēma ir modernākā tirgū, bet tās ātrums un ērtums paceļ lietotāja pieredzi pavisam jaunā līmenī.
“Pilnībā atjauninātais Opti 5G lietotāja interfeiss kopā ar nesen ieviesto Opti8 datoru iedibina jaunu standartu Ponsse meža mašīnu informācijas sistēmu lietojamībā. Arī operatoriem, kuri ir lietojuši iepriekšējās Opti paaudzes, ir ātri un viegli pārslēgties uz Opti 5G sistēmas lietošanu,” skaidro Marku Savolainens, Ponsse aprīkojuma automatizācijas produktu vadītājs.

Informācijas sistēma Opti 5G nodrošina arī Active Crane vadības sistēmu Ponsse harvesteriem, kas sniedz iespēju jaunā veidā vadīt strēli un strādāt efektīvāk. Operators var izmantot Active Crane, lai regulētu harvestera galvas kustību, nevis atsevišķas strēles funkcijas. Tas ļauj operatoram koncentrēties uz koksnes apstrādi, nevis celtņa darbu. Aktīvo strēli var viegli vadīt, izmantojot divas sviras, no kurām viena regulē harvestera galvas augstumu no zemes, bet otra regulē kustības virzienu.

Sistēma arī nodrošina, ka strēles funkcijas automātiski palēninās, pirms beidzas kustības diapazons, tādējādi novēršot triecienus mehāniskajām konstrukcijām un operatoram. Kad operators norāda vajadzīgo atrašanās vietu, Active Crane veic pacelšanu un automātiski izmanto strēli un pagarinājumu.

 





gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image

Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Autonomā Krone un Lemken koncepta pilnveidojumi

Autonomā Krone un Lemken koncepta pilnveidojumi

Krone un Lemken kopīgi izstrādātajam autonomajam transportlī...

Ziņas

Fliegl prezentē SZS 300 BL Ultra puspiekabi ķīpu transportēšanai

Fliegl prezentē SZS 300 BL Ultra puspiekabi ķīpu transportēšanai

Fliegl Agrartechnik GmbH prezentē savu jaunāko produktu – SZ...

Ziņas

Vairāk jaudas New Holland T8 modeļiem

Vairāk jaudas New Holland T8 modeļiem

Uzņēmums New Holland pilnveidojis savu T8 Genesis traktoru 2...