Menu




Krūmgriezis Stihl FS 561 C-EM

Testi 15.08.2022   

Krūmgriezis Stihl FS 561 C-EM


Stihl jaunajam augstākā līmeņa krūmgrieža modelim griešanas loka diametrs ir palielināts līdz 560 mm. Profi izmēģināja FS 561 C-EM dažādos darbos.

Lai sakoptu vietas, kurām lielā tehnika nespēj piekļūt, vienīgais risinājums ir manuāli vadāmas, motorizētas ierīces. Atkarībā no aizauguma veida un blīvuma, īpaši piemēroti šim nolūkam var būt krūmgrieži. Šādām ierīcēm jāspēj tikt galā ne vien ar briksnājiem un krūmiem, bet arī nelieliem kokiem. Līdz šim šādiem mērķiem Stihl sortimentā bija paredzēts stabilais topmodelis FS 560.

Arī jaunajam krūmgriezim FS 561 C-EM ir jau pazīstamais 2-MIX tehnoloģijas dzinējs ar darba tilpumu 57,1 cm3 un jaudu 2,8 kW/3,8 ZS. Jaunums ir M-Tronic 3.0. Tā ir pilnībā elektroniska vadības sistēma ar temperatūras kontroli, kas regulē aizdedzes momentu un degvielas dozēšanu. Tādējādi tiek nodrošināta gan optimāla paātrinājuma raksturlīkne, gan konstants maksimālais apgriezienu skaits.

Stūre ir vienkārši pielāgojama, pateicoties ātrai regulēšanai, kas veicama bez instrumentiem.

DER ZINĀT

  • FS561 C-EM ir lielākais Stihl krūmgriezis ar jaudu 3,8 ZS.

  • Bez darba instrumenta un degvielas krūmgriezis sver 10,2 kg, tam ir ļoti robusta konstrukcija un pļaušanas loka diametrs 560 mm.

  • Ja jāstrādā ilgāk, katrā ziņā ieteicams izmantot meža darbiem paredzēto uzkabi Advance X‑Treem.

Spēcīgs, bet pasmags

Izmēģinot praksē, absolūti pārliecināja gan iedarbināšana ar Ergostart, gan FS 561 C-EM jauda. Vienīgais krūmgrieža trūkums ir tā svars: ar pilnībā uzpildītu degvielas tvertni un krūmu griezēju ierīce sver aptuveni 12 kg. Strādājot ilgstoši, to noteikti labi sajūt pleci, kaut arī, lai to mazinātu, piegādes komplektā ir iekļauta universālā uzkabe Advance. Neskatoties uz to, papildus izmēģinājām arī meža darbiem paredzēto uzkabi Advance X-Treem.

Kas attiecas uz lietošanas ērtumu, uzteicama ir ergonomiskā divroku roktura regulēšana bez instrumentu palīdzības. Turklāt Stihl ir pamatīgi palielinājis pļaušanas loka diametru spoles galvas izmantošanai. Agrāko 480 mm vietā jaunā topmodeļa pļaušanas loka diametrs ir 560 mm. Saskaņā ar Stihl apgalvoto, tas vienlaikus ir arī lielākais pļaušanas loka diametrs starp visiem tirgū pieejamajiem krūmgriežiem. Papildus spoles galvai FS 561 C-EM var aprīkot ar plašu klāstu dažādu griezējinstrumentu. Turklāt līdztekus pļaušanas versijai ar krūmu nazi ir pieejama arī meža darbu versija ar zāģripu, kas tagad var būt 250 mm, nevis 225 mm kā agrāk.

Un vēl mazliet par cenām: ar uzkabes siksnu un krūmu nazi FS 561 C-EM maksā 1599 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli. Zāģēšanas darbiem paredzētās versijas cena ar uzkabi AdvancePlus ir 1629 eiro.

UZKABES ATŠĶIRĪBAS

Līdztekus komplektā iekļautajai universālajai uzkabei Advance (91 eiro), testā izmēģinājām arī meža darbiem paredzēto uzkabi Advance X-Treem (153 eiro). Pateicoties regulējamajam muguras daļas garumam, šī uzkabe ne tikai nodrošina izcilu darba komfortu, bet arī ļauj – šķietami laideni – sadalīt slodzi starp gurniem un pleciem. Ikvienam, kurš profesionāli strādā ar šīs kategorijas krūmgriezi, iesakām lietot meža darbiem paredzēto uzkabi.

Meža darbiem paredzētā uzkabe Advance X‑Treem (pa labi) maksā par 60 eiro dārgāk, taču ārkārtīgi uzlabo darba komfortu.

PROFI LATVIJA NR.31 (2022-4)





Jūs varētu interesēt arī


Testi

PROFI TESTS: Ford F-150 Raptor

PROFI TESTS: Ford F-150 Raptor

Motors no superauto un citi tehnoloģiski stiķi padara amerik...

Testi

Pikapa Ford F-150 tests

Pikapa Ford F-150 tests

Amerikāņu pikapu zvaigzne piestāj Latvijā. Šķiet, ka uz pali...

Testi

PROFI TESTS: 50 ZS traktoru salīdzinājums

PROFI TESTS: 50 ZS traktoru salīdzinājums

Šajā profi lielajā testā salīdzināti seši 50 ZS klases trakt...