Menu




Dojus Latvija servisa komanda

Satura mārketings 29.12.2022   

Dojus Latvija servisa komanda

SIA Dojus Latvija servisa nodaļas vadītājs Oskars Zīriņš uzskata, ka pirmā prioritāte ir servisa komanda, jo tehnikas serviss ir lauksaimnieka labā roka, kas gādā, lai sezonas laikā darbi ritētu bez aizķeršanās.

Mums ir svarīgi uzturēt komandas garu, jo bez saliedētas komandas nevar pastāvēt spēcīgs serviss. Tā ir mūsu panākumu veiksmes atslēga. Otra prioritāte ir cienīt klientus un ar šādu attieksmi mēs apkalpojam klientu tehnikas parku. Visbeidzot, trešā prioritāte, kas nav šķirama no pirmajām divām, ir reaģēšanas laiks. Mēs esam nr. 1. serviss Latvijā un mans personīgais izaicinājums ir noturēt šo pozīciju. Šī iemesla dēļ regulāri apmācām darbiniekus, servisa meistarus un servisa administrācijas komandu. Ļoti aktīvi strādājam mūsu meistaru attīstības jomā. Ir pat izveidots mācību katalogs ar tēmām, kas meistaram ir jāapgūst. Dota iespēja sasniegt vairākus kvalifikācijas līmeņus. Katru gadu nodrošinām meistariem apmācības. Tās notiek John Deere universitātē, pabeidzot apmācības, katrs meistars iegūst sertifikātu.

Servisa komandā esam 53 speciālisti. Mūsu kolektīvā ir nodaļas vadītājs, garantiju speciālists, tehniskā atbalsta inženieri, viedās lauksaimniecības inženieri, attālinātais klientu konsultants un reģionālo servisu vadītāji, kas uzrauga un plāno darbus. Pavisam mums ir piecas filiāles – Saldū, Ķekavā, Valmierā, Jēkabpilī un Rēzeknē.

Mēs lepojamies ar lielāko mobilo servisa vienību skaitu Latvijā, uz doto brīdi klientu rīcībā ir 30 vienības, un šis skaits ar katru gadu palielinās. Dojus Latvija servisos vienlaicīgi var apkalpot vairāk kā 30 tehnikas vienības. Mūsu rīcībā ir plašs rezerves daļu klāsts. Mūsu jaunums ir divi specializēti John Deere meistari, kuri nodrošina John Deere zāles pļāvēju un specializētās tehnikas apkalpošanu pie klienta.

Pēdējos 3 – 4 gadus klientiem, kas iegādājas tehniku, piedāvājam arī papildu pakalpojumu paku, kurā atrunāts reaģēšanas laiks 48 stundas (ko arī nodrošinām) no izsaukuma brīža. Parasti uz izsaukumu reaģējam 24 – 48 stundu laikā no zvana. Tas mūsu klientam ir ļoti svarīgi, it īpaši kulšanas laikā, kad kombaina dīkstāvi neviens nevar atļauties.

Pēc ražas novākšanas piedāvājam tehnikai veikt ikgadējo pēc sezonas pārbaudi – EXPERT CHECK. To piedāvājam veikt kombainiem, traktoriem, smalcinātājiem, siena presēm, smidzinātājiem, kā arī komunālajai tehnikai. Expert Check, jeb John Deere rūpnīcas sagatavota pārbaude, kas ietver katram modelim individuālu pārbaudes lapu jeb check-list ar 80 – 200 punktiem, kas jāpārbauda, – no riepām un krēsliem līdz elektronikai, diagnostikai un kļūdu nolasīšanai. Šis pakalpojums jau ir pierādījis sevi un kļūst arvien populārāks. Veicot sava tehniskā parka pārbaudi, klients nodrošinās pret neparedzētiem izdevumiem un samazina dīkstāves risku sezonas laikā. Visbiežāk dīkstāvi rada iepriekšējo sezonu defekti, kas palikuši nepamanīti vai laikus nav novērsti.

Iesakām neatlikt tehnikas pārbaudi uz pēdējo brīdi, jo ekspertu pārbaudes saskaņā ar ražotāja programmu servisam palīdz līdzsvarot slodzi. Ja daudz klientu nolemj veikt pirmssezonas pārbaudi pēdējā brīdī, pat ar mūsu servisu augsto kapacitāti nav iespējams apkalpot visus uzreiz. Tā kā pēcsezonas pārbaudē uzstādītām oriģinālajām rezerves daļām ir gada garantija, tad sezonas laikā nav jābaidās, ka pa ziemu detaļām kas notiks un nākamā gadā vairs nebūs pieejams garantijas remonts. Tas ir gana labs iemesls, lai tehnikas vienības pārbaudītu pēc sezonas vai ziemas klusajā laikā, kad serviss var plānot savu darbu un klientiem ir iespēja iegādāties rezerves daļas ar daudz izdevīgākiem nosacījumiem, kā arī saņemt atlaidi servisa pakalpojumiem. Redzam, ka klienti arvien vairāk izmanto iespēju šīs programmas pieteikt ziemā.

2016. gadā, kad sāku strādāt Dojus Latvija, šīs programmas bija maz pieprasītas, sezonas sākumā bija daudz nepārbaudītu tehnikas vienību, tad arī, sākot strādāt uz lauka, atklājās dažādas problēmas un servisos bija sastrēgums. Tāpēc iesaku par to domāt laicīgi un pieteikt pārbaudi jau tagad!

 

 





Jūs varētu interesēt arī


Satura mārketings

Individuāla pieeja apdrošināšanai

Individuāla pieeja apdrošināšanai

Apdrošināšanas kompānijas If ekspertu padomi

Satura mārketings

Automātiskās ugunsdzēšanas sistēmas smago spēkratu aizsardzībai

Automātiskās ugunsdzēšanas sistēmas smago spēkratu aizsardzībai

Par automātiskajām ugunsdzēšanas sistēmām stāsta Andrejs Sto...