Menu




Kā izvēlēties rudens herbicīdus rapsī?

Satura mārketings 23.07.2024   

Kā izvēlēties rudens herbicīdus rapsī?

Rapsis tā sākotnējās attīstības stadijās vāji konkurē ar nezālēm, tāpēc ir svarīgi savlaicīgi veikt nezāļu ierobežošanu. Savlaicīga nezāļu ierobežošana veicina ūdens, barības vielu un gaismas piekļuvi kultūraugam, kas savukārt nodrošina apstākļus, kas ļauj tam spēcīgi attīstīties un sagatavoties pārziemošanai. 

Lietojot Butisan® Avant vai Butisan® Star uzreiz pēc sējas, bet pirms rapša sadīgšanas, tiks nodrošināta visefektīvākā nezāļu ierobežošana. Saimniecību praktiskā pieredze liecina, ka augsta efektivitāte tiek iegūta arī laukos, kur rapsis ir sēts pēc kādas no minimālās augsnes apstrādes tehnoloģijas.

Lai sasniegtu optimālo herbicīdu efektu, nepieciešama pietiekami mitra augsne. Tomēr arī sausākos apstākļos mitruma līmenis, kas nepieciešams, lai ierosinātu sēklu dīgšanu, ir pietiekams, lai aktivizētu arī herbicīdu darbību. Tādējādi kvalitatīvas sēklgultnes sagatavošana, kas labi saglabā mitrumu, veicina arī herbicīda izplatīšanos, uzņemšanu un efektivitāti. 

Kāpēc izvēlēties Butisan® Avant vai Butisan® Star

  • Plašs ierobežojamo nezāļu sugu spektrs – gan divdīgļlapju, gan viendīgļlapju nezāles: 

    • maura skarene, panātres, veronikas, ķeraiņu madara, rudzusmilga un citas; 

    • sekmīgi ierobežos pret ALS herbicīdiem rezistento parasto virzu;

    • būtisks ieguldījums cīņā arī ar tādām grūti ierobežojamām nezālēm, kuras pēdējā laikā strauji izplatās, kā lāčauzas, airenes, peļastīšu lapsaste. 

  • Ja rudenī būs lietots kāds no Butisan herbicīdiem, bet nelabvēlīgu laikapstākļu dēļ rapsis tomēr nepārziemos, kultūraugu loks, kurus pavasarī varēs sēt iznīkušā rapša vietā, būs ievērojami plašāks, kā pēc citu herbicīdu lietošanas rudenī.

Butisan® Star ļauj sadalīt riskus – rudenī veikt apstrādi ar lētāku risinājumu un nepieciešamības gadījumā otru apstrādi veikt pavasarī ar citu produktu. Šī stratēģija būtu rekomendējama lielāka rudzupuķu un kumelīšu piesārņojuma gadījumos. 

Turpretim, ja tīrumos ir liels krustziežu nezāļu piesārņojums (zvēre, pērkone, lokaugļu zvērene un citas), izvēlieties sēt Clearfield® rapša hibrīdus! 

  • Ja papildu krustziežiem dīgst daudz virzas (arī ALS herbicīdu rezistentā) – izvēlieties Clamox®

  • Ja Clearfield® rapša sējumā svarīgi ir ierobežot arī rudzupuķes un kumelītes – izvēlieties Cleravo® Flex!

 



Jūs varētu interesēt arī


Satura mārketings

Apzinies riskus ražas novākšanas laikā

Apzinies riskus ražas novākšanas laikā

Ražas novākšanas laiks ir klāt. Vērts apzināties lielākos ri...

Satura mārketings

Individuāla pieeja apdrošināšanai

Individuāla pieeja apdrošināšanai

Apdrošināšanas kompānijas If ekspertu padomi