Menu




Anagro mēslošanas līdzekļu sortiments – mūsdienīga agronoma pieeja augu audzēšanā

Satura mārketings 11.07.2023   

Anagro mēslošanas līdzekļu sortiments – mūsdienīga agronoma pieeja augu audzēšanā

Ilgtspējīgas saimniekošanas pamatā ir zināšanas. Mūsdienīgi mēslošanas produkti tiecas veicināt ilgtspējību, samazinot barības vielu zudumus un piesārņojuma riskus. Jaunāko audzēšanas metožu mērķis ir uzlabot augsnes struktūru, saglabāt tās uzturvērtību un samazināt sintētisko mēslošanas līdzekļu devas.

Augu audzēšana ir komplekss pasākums, kas ietver gan augu seku un starpkultūru izmantošanu, gan organiskā mēslojuma kompostēšanu un izmantošanu, gan augu papildu piebarošanu.

Anagro preču klāstā ir plašs mēslošanas līdzekļu sortiments visām kultūrām. Anagro komandas spēks ir zināšanas un produkti, kas ir inovatīvi, efektīvi, droši lietojami, mērķēti lielu ražu ieguvei. Mūsu klienti, lauksaimnieki un piensaimnieki, domā ilgtermiņā un ar skatu nākotnē.

Sēklu apstrāde

Sēklu apstrāde pirms sējas ir viens no svarīgākajiem procesiem, kas nodrošina optimālu augu augšanas un attīstības sākumu, nepieciešamās barības vielas nodrošinot jau no sēklu stadijas. Dabiskā augsnē mikroelementi sakņu sistēmai var nebūt pietiekami pieejami, jo īpaši jaunu, agrīnā attīstības stadijā esošu augu gadījumā.

Nano ELEMENT ir desmit mikroelementu preparāts, kas paredzēts sēklu apstrādei un augu miglošanai. Šis preparāts ir unikāls un atšķiras no citiem tirgū pieejamajiem mēslošanas līdzekļiem. Tā sastāvā esošie nano izmēra mikroelementi pievienoti citronskābes molekulai, kas nodrošina izmantošanu plašā pH diapazonā un lielu stabilitāti bākas maisījumos, savienojumā ar citiem preparātiem.

Apstrādājot augus ar Nano ELEMENT, tie mikroelementu izmantošanai enerģiju nevis patērē, bet gan iegūst, jo citronskābe pilnībā izmantojas Krebsa ciklā. Pievienojot Nano ELEMENT pie kodnes, mikroelementi viegli iekļūst sēklapvalkā, tādējādi garantējot viegli pieejamas barības vielas pašā dīgšanas sākumā. Nano ELEMENT izmantojam arī miglošanai pa lapām, lai mazinātu stresa ietekmi uz augiem un veicinātu labu augu metabolismu, nodrošinot labākās iespējamās ražas un labāko kvalitāti. Šis mēslošanas līdzeklis uzlabo arī citu barības vielu uzņemšanu un veicina labāku minerālvielu pārvietošanos augu audos, kas ir būtiski augu attīstībai un ražai. Augu potenciāls tiek optimizēts. Deva kodinot ir 0,1-0,3 l/t sēklu, lapu mēslošanai 0,1 l/ha 2-3 x veģetācijas sezonā.

Piemēram, Vecauces pētījumā, apstrādājot kviešus tikai ar Nano ELEMENT un baktēriju preparātu Bio ELEMENT bija visaugstākās ražas, ja salīdzinām ar kontroli vai ar mikroelementiem uz sāļu bāzes.

Mikrogranulām ir līdzīga loma. Ne visu kultūru sēklas materiālu ir iespējams apstrādāt papildus. Tieši Francijā ražotās mikrogranulas PLANSTAR nodrošina labu barības elementu bāzi augšanas sākuma stadijā. Mikrogranulu PLANSTAR izmērs ir 0,5-1,3 mm, tās satur NPK kopā ar svarīgākajiem mikroelementiem un tiek iestrādātas augsnē kopā ar kukurūzas, labību, rapša vai zālāju sēklām.

Pateicoties izmēram, tieši blakus iesētajām sēklām ir 12-15 reižu vairāk granulu kā nodrošina MAP vai DAP un to kopējais virsmas laukums ir lielāks. Granulu niecīgais izmērs ļauj strādāt ar izsējas daudzumu 15-20 kg/ha. Tādējādi tiek samazināti visi kopējie ražošanas un lietošanas resursi (ražošana, transports, iepakojums, toksiskums uz lauka, uzlabota šķīdība mitruma ietekmē un barības vielu pieejamība auga agrīnajā augšanas stadijā).

Mikrogranulu iestrāde kopā ar ziemāju un vasaras kultūrām ir salīdzinoši vienkārša un ērta, izmantojot mikrogranulatoru vai iemaisot tās sēklās tieši pirms sēšanas. Šāda iestrāde pie sējas nodrošina mikroelementu lēnu atbrīvošanos augšanas sākuma posmā, kas veicina veselīgu sakņu sistēmas attīstību.

Kad augi ir labi sadīguši un veselīgi, pat ja klimatiskie apstākļi nav īpaši labvēlīgi, saimnieks var labāk gulēt un mazāk uztraukties.

Mēslošana pa lapām

Savukārt, augu papildu mēslošanu pa lapām Anagro piedāvā plānot, pamatojoties uz lapu analīzēm. Tas ir labs atbalsts, kas palīdz novērtēt visu situāciju kopumā – kā strādā augsne, ko augi var vai nevar uzņemt no augsnes un pamatmēslojuma. Lapu sulu testi ļauj sastādīt precīzāku miglošanas plānu, īpaši gadījumos, kad ir jautājumi.

Mikroelementu mēslojumi CITRA uz citronskābes bāzes ir ļoti populāri organiskās augu mēslošanas produkti. Citronskābe tiek izmantota kā nesējviela, kas palīdz uzlabot mikroelementu uzsūkšanos augsnē un augos. CITRA Complex mēslojumi satur slāpekli kopā ar makro un mikro elementiem, kas nepieciešami augu veselībai, augšanai un ražai. Savukārt CITRA mono mēslojumi novērš konkrētā elementa deficītu. Praksē CITRA Complex Graudiem, Eļļas kultūrām vai Kukurūzai tiek kombinēts ar vajadzīgo mono preparātu (CITRA Zn, CITRA Mn, CITRA Si+K u.c.)

CITRA produkti ir ar paaugstinātu efektivitāti, tie pilnībā izmantojas un nepiesārņo dabiskos ūdeņus. Tāpat kā Nano ELEMENT, CITRA mēslojumi papildina augu enerģiju un samazina stresu. Tiek taupīti dabas resursi gan produktu ražošanā, gan lietošanā – mazāk litru, vieglākas kannas, mazākas mikroelementu devas uz ha. Augiem šāda pieeja patīk labāk, un tas viss perfekti strādā!

Ir vēl citi ieguvumi – citronskābes kompleksi bākas maisījumos neveido nogulsnes. Protams, vienmēr ir jāpārliecinās par produktu kombināciju, ko savieno vienā bākas maisījumā, bet Anagro piedāvātie CITRA kompleksi ir savstarpēji labi kombinējami ar ūdenī šķīstošajiem NPK mēslojumiem FERTI un LIQUOBYO aminoskābēm.

FERTI sērija ir ūdenī šķīstošie NPK mēslojumi ar mikroelementiem. Šajā sērijā iekļauts plašs ūdenī šķīstošo mēslojumu spektrs dažādām vajadzībām – izmantošanai gan visa veida laistīšanas sistēmās, gan mēslošanai pa lapām. Augstas kvalitātes izejvielas un īpaši laba šķīdība. FERTI mēslojumi nodrošina visaptverošu barības vielu piegādi caur lapu virsmu vai pilienveida augu barošanu. Augi ir stiprāki, veselīgāki un labāk parāda savu ražas potenciālu.

LIQUOBYO aminoskābes ir unikāls franču ražotāja produkts, kas satur 22 aminoskābes un līdz pat 65 % organisko vielu. Lietošanas deva 1-2 l/ha vienā miglošanas reizē. Aminoskābes ir augu metabolismam un augšanai būtiskas organiskas vielas, kas ir augu proteīnu veidošanas pamatelementi un piedalās daudzās bioķīmiskajās reakcijās. Aminoskābju pievienošana pie miglojumiem pozitīvi ietekmē ražu un augu izturību pret stresiem.

Aminoskābes paaugstina augu stresa izturību. Tās uzlabo augu spēju pretoties nepatīkamiem apstākļiem, piemēram, aukstumam vai karstumam, sausumam, temperatūras svārstībām starp dienu un nakti, arī ķīmisko preparātu izraisītam stresam. Tāpat aminoskābes palīdz novērst stresa izraisītus bojājumus.

Aminoskābes stiprina augu imūnsistēmu. Tās palielina augu pretestību pret dažādiem slimību izraisītājiem, kaitēkļiem un patogēniem. Augi, migloti ar aminoskābēm, spēj labāk pretoties slimībām un noteiktajos apstākļos un vidē veidojas veselīgāki.

Aminoskābes uzlabo augu attīstību. Tās veicina jaunu audu veidošanos, sakņu sistēmas attīstību, zaļo masu un ziedu veidošanos. Ar pareizām aminoskābju devām un lietošanu iespējams palielināt augu izturību un optimizēt fotosintēzi, kas rezultātā palielina ražu.

Aminoskābes uzlabo barības vielu izmantošanos augos, kas palielina potenciālo ražu.

Tomēr ir svarīgi atzīmēt, ka aminoskābes pašas par sevi nav brīnumlīdzeklis un nevar novērst visus stresus un ražas problēmas. Aminoskābju lietošana jāveic kā daļa no visaptverošas lauksaimniecības prakses, kas ietver optimālu mēslošanu, pareizu ūdensapgādi, slimību un kaitēkļu kontroli un citus faktorus, kas ietekmē augu audzēšanu.

Anagro pieeja ir augus aktīvi miglot dažādos attīstības posmos, turklāt miglot ne tikai kukurūzu un labību, bet arī zālājus. Svarīgi ir strādāt, nekaitējot augiem, augsnes mikroflorai, apkārtējai videi un cilvēkiem. Tas ir intensīvs darbs ar miglotāju, kas ļauj samazināt granulu lietošanu. Atkārtota miglošana arī nozīmē mazākas mēslošanas līdzekļu devas katrā reizē. Rūpēsimies par dabu un nākotni!

Jūsu Anagro

 





Jūs varētu interesēt arī


Satura mārketings

Individuāla pieeja apdrošināšanai

Individuāla pieeja apdrošināšanai

Apdrošināšanas kompānijas If ekspertu padomi

Satura mārketings

Automātiskās ugunsdzēšanas sistēmas smago spēkratu aizsardzībai

Automātiskās ugunsdzēšanas sistēmas smago spēkratu aizsardzībai

Par automātiskajām ugunsdzēšanas sistēmām stāsta Andrejs Sto...