Menu




Syngenta izmantos mākslīgo intelektu, lai izstrādātu ilgtspējīgus augu aizsardzības risinājumus

Ziņas 08.02.2021   

Syngenta izmantos mākslīgo intelektu, lai izstrādātu ilgtspējīgus augu aizsardzības risinājumus

Syngenta uzņēmumu grupas augu aizsardzības nodaļa sākusi sadarbību ar mākslīgā intelekta un tā dēvēto dziļo mācību sistēmu līderi Insilico Medicine. Partnerības mērķis ir paātrināt jaunu, efektīvāku, bet ekosistēmai draudzīgu risinājumu izgudrošanu kultūraugu aizsardzībai un ražošanas attīstībai.

“Partnerība ar Insilico Medicine nozīmē, ka Syngenta var izmantot mākslīgā intelekta milzīgo potenciālu, lai izstrādātu ilgtspējīgu augu aizsardzības risinājumu jaunu paaudzi, un nodrošinās daļu no 2 miljardu eiro vērtās Inovāciju un attīstības fonda. Tas vēl vairāk mainīs lauksaimniecību, sniegs lauksaimniekiem nepieciešamos rīkus, lai pēc iespējas efektīvāk ražotu veselīgus, barojošus, ilgtspējīgi audzētus un pieejamus lauksaimniecības produktus, vienlaikus samazinot ietekmi uz vidi,” stāsta Kamilla Korsi, Syngenta augu aizsardzības pētījumu vadītāja.

Pēc viņas teiktā, Insilico Medicine ir ievērojama pieredze un tā ir guvusi lielus panākumus farmaceitisko pētījumu jomā, izmantojot mākslīgo intelektu un dziļu mācīšanos jaunu farmaceitisko sastāvdaļu izstrādē, sintēzē un validācijā. Šīs tehnoloģijas var arī aizstāt jaunas paaudzes augu aizsardzības risinājumu izstrādi, lai nevajadzētu eksperimentēt ar augiem no sēšanas līdz ražas novākšanai. Dziļa mācīšanās ir mākslīgā intelekta (AI) funkcija, kas atdarina cilvēka smadzeņu darbu, apstrādājot datus un veidojot modeļus lēmumu pieņemšanai. Dziļa mācīšanās ir mākslīgā intelekta mašīnmācīšanās apakškopa ar tīkliem, kas var nekontrolējami mācīties no nestrukturētiem vai nepiesaistītiem datiem.

Insilico Medicine sadarbībā ar Syngenta izmantos mākslīgo intelektu balstītu mazmolekulu ģeneratīvās ķīmijas tehnoloģiju, lai ne tikai ātrāk izveidotu aktīvo sastāvdaļu molekulas, bet arī projektētu ilgtspējīgākas un videi draudzīgākas molekulas. "Mēs esam ļoti priecīgi sadarboties ar uzņēmumu, kas ir gatavs izstrādāt drošus un ilgtspējīgus risinājumus lauksaimniecības audzētājiem," sacīja Dr. Alekss Žavoronkovs, Insilico Medicine dibinātājs un izpilddirektors. - Mūsu mākslīgais intelekts jau pašā sākumā ir izstrādāts, ražojot ļoti mērķtiecīgas ķīmiskas vielas, lai aizsargātu cilvēku veselību, vienlaikus nodrošinot īstermiņa un ilgtermiņa drošību. Šī pieredze ir ļoti vērtīga kultūraugu zinātnēm, it īpaši uzņēmumiem, kuri par prioritāti uzskata savu produktu drošību. Syngenta ir progresīvs uzņēmums ar daudziem izciliem zinātniekiem, un mēs strādāsim kopā, lai izmantotu mākslīgo intelektu lauksaimniecības labā. ”

Pēc K. Korsi domām, sadarbība ar Insilico Medicine, izmantojot visas prasmes, zināšanas un tehnoloģijas, lauksaimniekiem ātrāk sniegs jaunus un efektīvākus augu aizsardzības risinājumus.





Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Pilnveidots Kuhn Optimer

Pilnveidots Kuhn Optimer

Jaunā Kuhn Optimer disku kultivatora 12,5 m versija izstrādā...

Ziņas

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas elektriskie iekrāvēji

Avant e-sērijas trešās paaudzes elektriskie iekrāvēji ir apr...

Ziņas

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Akmeņu savākšanas iekārta Stoneless

Kvadraciklam vai minitraktoram piekabināms akmeņu savācējs S...