Menu




Yara piesaka sevi organisko mēslošanas līdzekļu tirgū

Ziņas 07.09.2021   

Yara piesaka sevi organisko mēslošanas līdzekļu tirgū


Yara Suomi Oy (Yara) ir paziņojusi par Somijas organiskā mēslojuma ražotāja Ecolan Oy iegādi.

Ecolan izmanto rūpniecības blakusproduktus, lai ražotu augstas kvalitātes bioloģisko mēslojumu lauksaimniecībai un mežsaimniecībai. Šis ir pirmais Yara pieteikums organiskā mēslojuma segmentā un atspoguļo uzņēmuma attīstības stratēģiju bioloģiskās lauksaimniecības un aprites ekonomikas jomā.

“Paplašinot savu piedāvājumu Eiropā augošās bioloģiskās lauksaimniecības jomā, mēs varam palīdzēt uzlabot barības vielu izmantošanas efektivitāti, izmantojot mūsu zināšanas par kultūraugu mēslošanu,” saka Monika Andresa, Yara Europe izpilddirektore. “Mūsu galvenā kompetence ir barības vielu pārvaldība ilgtspējīgākajā un efektīvākajā veidā, neatkarīgi no tā, vai tas attiecas uz bioloģisko vai konvencionālo lauksaimniecību. Mēs vēlamies būt vadošais partneris lauksaimniekiem neatkarīgi no tā, kāds lauksaimniecības veids tiek izmantots,” viņa piebilst.

“Ecolan ir Somijas aprites ekonomikas līderis. Pēdējos gados mums ir bijusi laba sadarbība, un tagad varam apvienot Yara un Ecolan zināšanas un pieredzi, lai vēl vairāk attīstītu pārstrādātos mēslošanas līdzekļus. Ar šo iegādi varēsim piedāvāt organisko mēslojumu arī tirgum ārpus Somijas,” saka Yara Ziemeļvalstu un Baltijas valstu speciālo produktu jomas direktors Timo Resenens.

Vairāku gadu pētniecības un izstrādes rezultātā Yara Somijas tirgū 2019. gadā ienesa jaunu organisko mēslošanas līdzekļu līniju ar augstu slāpekļa saturu, kuru ražoja Ecolan. Mūsdienās organisko atkritumu pārpalikumi netiek atkārtoti izmantoti vai pārstrādāti. Barības vielu atgūšana no atkritumu pārpalikumiem un to nogādāšana atpakaļ lauksaimnieciskajā ražošanā palīdz veicināt aprites ekonomiku un samazina barības vielu zudumus.

Eiropas Zaļais kurss mudina palielināt un veicināt aprites uzņēmējdarbības modeļus un palielināt Eiropas Savienības lauksaimniecības zemes daļu bioloģiskajā lauksaimniecībā. Aprites ekonomikai ir svarīga loma barības vielu izmantošanas efektivitātes uzlabošanā, kas ir viena no Yara galvenajām kompetences jomām. Pateicoties stratēģiskajām partnerattiecībām ar atkritumu apsaimniekošanas un pārtikas uzņēmumiem, kā arī izmantojot zināšanas par kultūraugu mēslošanu, Yara strādā, lai atrastu optimālus veidus, kā pārstrādāt barības vielas, kas citādi nonāktu atkritumos, un pēc tam no tām ražot organisko mēslojumu.





Jūs varētu interesēt arī


Ziņas

Autonomā Krone un Lemken koncepta pilnveidojumi

Autonomā Krone un Lemken koncepta pilnveidojumi

Krone un Lemken kopīgi izstrādātajam autonomajam transportlī...

Ziņas

Fliegl prezentē SZS 300 BL Ultra puspiekabi ķīpu transportēšanai

Fliegl prezentē SZS 300 BL Ultra puspiekabi ķīpu transportēšanai

Fliegl Agrartechnik GmbH prezentē savu jaunāko produktu – SZ...

Ziņas

Vairāk jaudas New Holland T8 modeļiem

Vairāk jaudas New Holland T8 modeļiem

Uzņēmums New Holland pilnveidojis savu T8 Genesis traktoru 2...